6. aprillil 2017 kell 16.00 toimub Hiiu vallamajas Hiiu vallavolikogu laiendatud eelarve- ja majanduskomisjoni koosolek, kus arutatakse Nelja Energia AS, OÜ Hiiumaa Offshore Tuulepark ja Hiiu valla vahel sõlmitavat koostöölepingut.

Koostöölepinguga kinnitaks Hiiu vald, et soovib jätkata koostööd Loode-Eesti tuulepargi ja sellega seotud taristu arendamisel. Kell 15.30 korraldab Hiiu Tuul MTÜ Hiiu vallamaja ees piketi nõudmisega kaasata kogukond otsustamisprotsessi.

Hiiu Tuul MTÜ esindaja Inge Taltsi teatel ei ole Hiiu vallavalitsus ega volikogu esimees vastanud palvetele kogukonda informeerida projekti elluviimisel kavandatavatest ehitustöödest Hiiumaal ja Hiiumaa lähistel. „Vald ei saa osaleda Läänemerd oluliselt mõjutava, suure keskonnamõjuga projektis seda kogukonnale igakülgselt tutvustamata. Liiatigi ei ole tuulepargiga seotud taristu mõju käsitletud ka Loode-Eesti tuulepargi keskkonnamõju hindamise aruandes ning koostööleppe sõlmimine Hiiu valla poolt on oma pädevuse ületamine,” ütleb Talts.

Hiiu Tuul MTÜ esindaja Inge Taltsi teatel on kavandatava tuulepargi rajamine loodusele ja Hiiumaa keskkonnale kahjulik suurarendus, mis tuleb ära hoida. „Hiiumaa on meie kodu. Me teame, et Hiiumaa ja saart ümbritsev meri on unikaalne loodusväärtus kogu maailma jaoks ja me tahame seda hoida! Suur tuulepark (700-1100 MW), mida Nelja Energia AS Hiiumaa lähistele rajada soovib, rikuks maailmas ainulaadse piirkonna püsivalt. Piketile ootame osalema kõiki, kes soovivad kaitsta Hiiumaad ja seda ümbritsevat merd. Olete oodatud osalema!“ ütleb Talts.

Lisainfo:
Inge Talts
Hiiu Tuul MTÜ

Telli uudiskiri!

MTÜ Hiiu Tuul saadab soovijatele aeg-ajalt aktuaalseid uudiseid. Kui soovid saada neid uudiseid oma e-postkasti, võid tellida uudiskirja oma e-posti aaderssile.
Nimi:
E-post: